3 kérdés és válasz a kúraszerű salaktalanításról

2743
HOZZÁSZÓLÁS:

A salaktalanítás a bélrendszer tisztítását jelenti. Akkor hatásos igazán, ha együtt jár a méregtelenítéssel. A folyamat során végezzük az emésztőrendszerben felhalmozódott, felesleges méreganyagok, gyógyszer – és antibiotikum maradványok, bélbolyhok, na és persze a salakanyag (savakból és méreganyagokból képződő só, amely nem tud távozni a szervezetből, így lerakódik az emésztőrendszerben.) eltávolítását.

Meddig tart, míg teljesen salaktalanodik a szervezet?

A természetgyógyászat egyes hívei azt állítják, hogy többhetes böjtkúrával, ahol csak desztillált vizet iszunk, nagymértékű salaktalanítást indítunk be, ami akkor is szépen folytatódik

tovább, amikor már túlnyomórészt nyers, magas víztartalmú zöldségféléken élünk, és ásványi anyagban szegény vizet iszunk. Betegek, idősebbek és erősen elsalakosodott személyek ilyen kúrának csak orvosi felügyelet mellett vessék alá magukat.

Három-négy napnál hosszabb böjtkúrát egyébként is csak képzett orvos, szakértő felügyeletével tartsunk, hacsak nem rendelkezünk nagy tapasztalattal a böjtölés terén. (…) A kúra után ügyelni kell, hogy később se fogyasszunk sok száraz táplálékot, mivel ezek a legkönnyebb salakanyagképzők. Aki fogyni akar, kénytelen lesz tekintélyes adag

Egy salaktalanító étrendnek van kímélő változata?

Aki gyönge, ijesztően gyorsan fogy, és úgy érzi, több energiára van szüksége, az fogyasszon avokádót, banánt, aszalt gyümölcsöt, és csipegessen az étkezések között is. Az ilyen egyének számára elengedhetetlen a kímélően párolt zöldségből és beáztatott gabonából, főként kölesből, barna rizsből, hajdinából, esetleg héjában főtt burgonyából álló étkezés.

Ez lenne “a salaktalanítás kíméletes változata” azoknak, akik nagyon gyengék, vagy semmi szín alatt nem szabad veszíteniük testsúlyukból.

Mennyire legyen intenzív a salaktalanítás?

Ez a kérdés felettébb vitatott. Mindenki óvakodjon a túlzottan radikális eljárásoktól. A szélsőséges fogyás, legyengülés és radikális méregtelenítés azzal a következménnyel járhat, hogy hosszú időre elmegy a kedvünk az élettől. Vannak, akik évtizedeken át helytelenül éltek, aztán néhány hét leforgása alatt akarnak mindent rendbe hozni.

Ez éppen úgy lehetetlen, mint az elhanyagolt testi mozgás intenzív fitnesztréninggel helyettesíteni. Csak az érdekes, hogyan érezzük magunkat.

Ha csont-bőr madárijesztővé változtunk, akkor valószínű, hogy valami nincs rendben. Szervezetünknek nem felel meg az újfajta étrend, és egyre jobban legyengülünk. Pedig hát nem ez volt a cél. Aki beteg, idős, erősen elsalakosodott, vagy már a salaktalanítás előtt nagyon sovány volt, annak igen óvatosan, kímélően kell levezetnie a kúrát. “Hallgassunk a testünkre, figyeljünk oda magunkra!”.

A táplálkozás megreformálása és a salaktalanítás nem teljesítménysport! Kérjük ki szakember tanácsát, mielőtt nekiesnénk önmagunknak!

2743
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]