Mit részesítsünk előnybe tavaszi kúráknál?

1389
HOZZÁSZÓLÁS:

Az talán természetesnek tűnhet, hogy a gyógynövénykúra mellett mértékletes életet szükséges folytatnunk, és az egész idő alatt a lehetőség szerint főleg vegetáriánus étrendet tartsunk.

Részesítsük előnyben a gyümölcsöket, a zöldfőzeléket, a salátát (citrommal savanyítsuk), a diót, a mogyorót, az aludttejet és az írót. Ezeknek a fogyasztásával méregtelenítjük leggyorsabban a vért, és nagyban fokozzuk a húgysav kiválasztását.
Gyümölcsnapon megehetünk 8, 10, 12, 16 és 19 órakor 1/4-1/4 kg gyümölcsöt is

Régen a tejkúrát, különösen pedig a savókúrát használták fel tavaszkor a vértisztításra. Még ma is célszerű, ha hetenként egy-két tejnapot tartunk. A tejnapon fogyasszunk 8, 10, 12, 4 és 7 órakor 1/4-1/4 liter tejet, tejnap helyett manapság gyümölcs- és nyerskoszt-napot vezetünk be, mely vértisztítás szempontjából tényleg elsőrendű hatású.

Aki anyagcserezavarban szenved, de a látszólag egészségesek is, tavaszkor változtassák meg ételeiket!

Egy időre hagyjuk el a húst, és kizárólag növényi eledeleket fogyasszunk!

A megszokott levesek helyett (különösen a húsleves) együnk tavaszi leveseket, melyeket parajból, sóskából, paradicsomból, zellerből és barabolyból készíthetünk.

A zöldfőzelékeket is részesítsük előnyben, mint pl. a zöldborsó, zöldbab, paraj, mindenekelőtt pedig a különböző, olajjal és citrommal elkészített salátákat.
Érdemes kiemelni a fiatal csalán és hónapos retek leveleiből készült főzelékeket, melyeket a parajhoz hasonlóan készíthetünk el.

Ezek mellett bőven adhatunk sárgarépát, vörösrépát, paradicsomot, zellert, hónapos retket, fekete retket, rebarbarát és gyermekláncfüvet. A nyers gyümölcs, az író, az aludttej, a túró és a barna kenyér egészíti ki ezután ideális módon a kúrát.

Mit is várhatunk a kúrától?

A vér és a szövetnedvek összetétele megváltozik, a vér sűrűsége csökken, a mirigyek és a belek működése fokozódik, az anyagcsere pedig felfrissül.

Az ember a tavaszi kúra után sokkal könnyebbnek érzi magát, és a munkaképesség is fokozódik – A bőséges húsfogyasztásnál ezt nem észleljük.

A tavaszi kúrát nagyszerűen kiegészíti a szabadban való séta

A friss levegő és a bőséges napfény javítja a vérkeringést és élénkíti az idegrendszert. A szabad természetben, a tavaszi napsugárban új életerőt és akaratot meríthetünk. Itt találjuk meg az egészség és a megfiatalodás forrását.

A kirándulás, a szabadban űzött mérsékelt sportolás, általában véve a testmozgás a kedélyvilág legelső és legbiztosabb serkentője, ez pedig lelki életünkben hihetetlenül fontos és értékes!

Egy vértisztító tavaszi kúra csúcsát jelentik a vízgyógyászati eljárások. A reggelenkénti lemosás, hetenként kétszer vett ülő- vagy félfürdő, karfürdő és az esti lábfürdő. Kirándulásokon patakocskákban és tavacskákban mossuk meg lábainkat, és járkáljunk a vízben!

Ha ezt a kúrát a maga egészében elvégezzük, az egész szervezetünk felfrissül, és új életerőt kapunk. Sötét gondolataink helyébe vidámak lépnek, életigénylésünk növekszik, munkakedvünk pedig fokozódik. Tehát csak menjünk ki bátran a szabadba!

1389
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]