Pro és Kontra, avagy érvek és ellenérvek a kolon-hidroterápia mellett

2042
HOZZÁSZÓLÁS:

A vastagbélben található az immunrendszert alkotó bélflóra 70%-a. Ha ennek az egyensúlya felborul, változatos lefolyású fertőzések, megbetegedések alakulhatnak ki, elég csak a candida gombák elszaporodására gondolnunk! (…) Már az ókori görögök is ismerték a béltisztítást, jelentőséget tulajdonítottak méregtelenítésének. Hippokratész vagy Paracelsus ugyan a kolon-hidroterápiáról még csak nyomokban sem hallhatott, ennek ellenére mindketten említést tettek a vastagbél tisztításának vízzel történő módjáról.

A kolon-hidroterápiát az USA-ban fejlesztették ki. A kezelés lényege, hogy a vastagbelet hideg-meleg hőmérsékletű vízzel öblítik, tisztítják. A terápia megítélése napjainkban igen változatos.

A képen sötéttel kiemelve a vastagbél elhelyezkedése látható.

A képen sötéttel kiemelve a vastagbél elhelyezkedése látható.

Pro … :

A beöntésekhez hasonlóan a hidroterápia során szintén nagy mennyiségű vizet pumpálnak át a vastagbélen. Ezt olyan készülék segítségével végzik, amelyet eredetileg Amerikában fejlesztettek ki az űrhajósok számára.

A változó hőmérsékletű víz javít a bélizmok állapotán, “újraélesztődhetnek az ellustult izmok”.

Egy előzőleg síkosított csövet a végbélbe vezetnek, és vizet nyomnak rajta át a vastagbélbe. Ez a cső zárt rendszert képez egy másik csővel, amelyen át a víz és az általa kimosott ürülék távozik a szervezetből, méghozzá a páciens és az orvos szeme láttára, akik egy kis ablakon át követhetik figyelemmel a bél megtisztulását. –> Ilyen módon igen alaposan ki lehet tisztítani a vastagbelet, egészen a vékonybél torkolatáig.

A kolon-hidroterápia aránylag kímélő módszernek számít, mégis jól kihajtja a lerakódásokat, méreganyagokat, régi ürülékmaradványokat. Még a nyálkahártya redőibe ragadt vagy megkeményedett maradványok is föloldódnak és kimosódnak ilyenkor, ugyanúgy a bél nyálkahártyáját borító fölös nyálkarétegek is.

A kolon-hidroterápia olyanoknak ajánlható, akik nem szívesen adnak maguknak beöntést, inkább kényelmesen kezeltetik magukat, és a felelősséget is többnyire áthárítják a szakemberekre. A terápia böjtkúrák kiegészítéseként és szükséghelyzetekben is ajánlatos.

… és kontra:

Aranyeres eseteknél, krónikus bélbetegségeknél, lázas megbetegedést követően, terhesség alatt nem alkalmazható.

A hidroterápiának vitathatatlan eredményei mellett nagy hátránya, hogy a hasznos baktériumtörzseket is kimossa a bélből. Mindezt baktériumkészítmények szedésével ellensúlyozhatjuk ugyan, ám bélflóránk egyénenként különböző, és ennek csak “gyenge utánzata alakítható ki” még a legjobb termékek segítségével is.

A kolon-hidroterápia csak a másfél méteres vastagbelet (a kolont) tisztítja ki, az ötször olyan hosszú vékonybelet már nem.

A salakanyagok föloldása és a régi ürülékmaradványok eltávolítása emocionális problémákat is előidézhet. Érzelmek, régi traumák kerülnek hirtelen napvilágra. Ilyenkor fontos, hogy legyen mellettünk valaki, akivel beszélhetünk minderről. Nagyon hasznos lehet egy enyhe hasmasszázs is.

2042
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]