4+1 meglepő kutatási eredmény a láthatatlan szennyeződésekről

1499
HOZZÁSZÓLÁS:

Az emberi szervezetbe naponta káros és mérgező anyagok egész hada kerülhet. Adódik a kérdés, mégis milyen szintű a fenyegetés? – Ami haz-lakas-otthon-01most következik, azt biztosan nem gondolta volna! 

1.) Ezért nyissuk ki az ablakot!

Az Enviromental Protection Agency (USA) azt állítja, hogy egy átlagos otthon ötször szennyezettebb, mint egy átlagos utca. A vegyszerek és a szépítőszerek (mint például a hajspray), az ódon falak, a bútorok mesterséges anyagai árasztják magukból a káros anyagokat, és fejfájást, kiütést, allergiát okozhatnak.

Az ablaknyitás javíthat a helyzeten és különösen fontos, ha új bútor vagy szőnyeg van a lakásban. Legjobb kora reggel szellőztetni, hiszen ekkor a legtisztább a levegő odakint.

2.) Miért vegyük le cipőnket a lakásban?

A Southwest Research Institute (San Antonlo, Texas, USA) megvizsgálta a lakásokban található szőnyegeket, és öt évvel korábban kiszórt rovarirtó nyomait találta bennük. Ez a cipőtalpakkal érkezett a lakásba és a porszívó nem tudta eltávolítani.

Azokban a lakásokban, ahol az emberek nem veszik le a cipőjüket, magasabb a szőnyegek ólomtartalma is!

A keleti kultúrák kiváló hagyománya, hogy mielőtt belépnek a lakásba, leveszik a cipőt – nem véletlen!

3.) Vásároljunk másképpen, tudatosan!

A belgiumi Ghent Egyetemen végzett kutatás szerint egy ember napi átlagos étrendje 54 különböző rovarirtót tartalmaz. Erősen csökkenhet ez az arány, ha egy hétre előre bevásárolunk természetes eredetű élelmiszereket!

Nem mindegy hogy milyet vásárolunk! ⇒ A legnagyobb különbség a természetes és a nem természetes módon előállított élelmiszerek között a következők esetében van kenyér, tej, bogyós gyümölcsök, salátafélék, főképp a fejes saláta, paprikák, spenót, cseresznye, alma és barack.

4.) A passzív dohányzás veszélye!

Egy nemrégiben készült új-zélandi tanulmány becslése szerint mindennap meghal valaki a passzív dohányzás hatásainak következtében. Új-Zéland lakossága közel 4 millió fő, ezek szerint el lehet képzelni, hogy Magyarországon legalább háromszor ennyien halnak meg hasonló ok miatt…

Amikor elmegyünk valahová, próbáljunk meg nem dohányzó, jól szellőztetett helyet keresni. Az orrunkon át lélegezzünk, mert ez bizonyos fokig megszűri a levegőt. Ha valaki felénk fújja a füstöt, udvariasan kérjük meg, hogy próbálja meg másfelé fújni.

+1.) Az EM-mező hatása a szervezetre (?)

Néhány kutatás azt mutatja, hogy az elektromágneses mező (EM), melyeket az elektromos berendezések sugárzása hoz létre, kedvezőtlenül hat testünkre. Ez ugyan tudományosan nem bizonyított, de ha ilyen egyszerűen javíthatunk egészségünkön, miért ne tennénk? Az EM nem ér el a készüléktől 2-2,5 méternél messzebb, ezért húzzuk ennél távolabbra a televízlót és más elektromos készüléket az ágyaktól, fotelektől vagy a padlónak attól a részétől, ahol mi vagy gyermekeink tartózkodni szoktunk.

Az EM mező állítólag a készülékek hátulján még erősebb… – Ezért helyezzük el őket úgy, hogy az elejük legyen felénk!?

1499
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]