Hallott már a tej-zsemle böjtkúráról?

2619
HOZZÁSZÓLÁS:

Dr. Franz Xaver Mayr

Az 1875-ben a felső-stájerországi Gröbmingben született Franz Xaver Mayr (1875-1965), aki már fiatal orvosként is elsősorban az emésztési rendellenességek dietetikus kezelésével foglalkozott.

Az általa kifejlesztett kímélő diéta akkoriban szinte utópikusnak nevezhető ötletéhez nyilvánvalóan még hiányzott az a meglepő megfigyelés, miszerint a tejet és a száraz zsemlét kúraszerűen lehetne alkalmazni. – Dr. Mayr pontos felismerése Szarajevóban történt, amikor is az osztrák orvos a helyi katonai kórházban az emésztési zavarokkal küszködő betegek osztályát” vezette.

Az élelmiszer-tartalékok elfogytak, nem volt más a kórházban csak tej, fehér kenyér és zabkása. Ezekből sem volt azonban elegendő, ezért az adagokat csökkenteni kellett, sőt böjti napokat is be kellett iktatni.

A felfedezés lényege:

Meglepő módon – és ez volt a felfedezés lényege – a katonák sokkal gyorsabban felépültek, mint az eddigi diéta segítségével.

Ma már senki nem csodálkozik ezen, mert a Mayr által ezek után kifejlesztett tej-zsemle-kúra, valamint teaböjt-kúra rég elterjedt a világban.

Ha azonban a “Nagy háború” (I. Világháború) alatt a szarajevói kórházban több hónapig tartott volna az ellátási zavar, a katonáknál hiánybetegségek tünetei jelentkezhettek volna.

Fontos tehát, hogy a korlátozó diéták jelentős méregtelenítő és gyógyító hatással bírnak, de hosszú távon nem biztosítanak elég tápanyagot a szervezet számára, ezért az igazi böjthöz hasonlóan, csak körültekintően és meghatározott ideig folytathatóak.

Gyógyászati központokban a tej-zsemle-kúra kúra időtartama a kezdő és a befejező szakasszal (a hagyományos étkezésre való át-, illetve visszatéréssel) együtt mintegy négy hét.

2619
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]